Thuisverpleging

Wanneer je thuisverpleging – verpleegkundige zorgen – nodig hebt, dan ben je bij De Levensboom aan het juiste adres. Je kan bij ons terecht wanneer je kortstondig zorg of thuisverpleging nodig hebt, zoals enkele inspuitingen of een wonde die verzorgd moet worden. Maar ook voor langdurige en/of complexe zorgen of thuisverpleging zoals een diabetesvoet, sondevoeding, … kan je bij ons terecht.

Wanneer je in een complexe zorgsituatie terecht komt, bv. één van je ouders herstelt na een CVA of er is een cognitieve achteruitgang zoals bij bv. dementie, dan gaan wij graag samen met jou opzoek naar de beste invulling van de zorgen en stellen we samen een uitgebreid zorgenplan op.

Laat je
huis een thuis
blijven!

Wanneer mensen een dag ouder worden en zorg en ondersteuning nodig hebben, dan denkt men reeds vlug aan een verhuis naar een woonzorgcentrum. We merken echter regelmatig dat de mogelijkheden van thuiszorg en ondersteuning onderschat worden. Zodra wij de vraag krijgen gaan wij aan de slag. Samen met de zorgbehoevende, zijn of haar familie en sociale kring brengen we alles in kaart en werken we aan een 'totaal'zorgplan.

Hygiënische zorgen

Los van het feit dat een goede dagelijkse lichaamshygiëne erg belangrijk is, wil Iedereen ’s ochtends fris en monter aan de dag beginnen. Wij staan jou bij en ondersteunen jou bij het wassen en kleden. Het dagelijks toiletgebeuren is ook de uitgelezen kans voor ons om te luisteren en te kijken. Het is een belangrijk moment in onze observaties en een mogelijkheid om problemen vroegtijdig op te sporen.

Wondzorg

U kan bij ons terecht voor de behandeling van uw wonden zoals postoperatieve wonden, wieken, stomazorg, ulcuswonden, brandwonden, VAC-therapie, … . Onze referentieverpleegkundige wondzorg behandelt uw wonde op een steriele wijze en maakt gebruik van de laatste nieuwe wondzorgproducten en technieken. Zij volgt u gedurende de genezing op de voet en koppelt regelmatig terug naar uw arts of wondzorgcentrum.

Inspuitingen

Indien je inspuitingen nodig hebt kan je bij De Levensboom terecht. Dit kan voor dagelijkse inspuitingen, maar ook indien je slechts wekelijks, maandelijks of halfjaarlijks een inspuiting nodig hebt. We maken samen een planning op en komen de inspuitingen steriel en pijnloos toedienen wanneer het jou past.

Stomazorg

Een (tijdelijke of definitieve) (uro) stoma is een ingrijpende verandering in iemands leven. Dankzij een juiste begeleiding, correct materiaal en een goede verzorging van een stoma kunnen de ongemakken tot een minimum herleidt worden. Ook deel blijven nemen aan een sociaal leven is geen probleem.
Wij staan u graag bij in het omgaan met een stoma.

Steunkousen of elastische windels (compressietherapie)

Bij vermoeide benen, spataders of ernstige aderaandoeningen kan compressietherapie een oplossing bieden. Het aantrekken en aanleggen van deze kousen en windels is een professionele handeling.

Indien gewenst meten wij de kousen op en bezorgen u de juiste maat. Tijdens het aantrekken nemen we de tijd om uw benen te observeren.

Sondages

U kan bij ons terecht voor een éénmalige sondag, een verblijfsonde of een suprapubisch sonde.

Wanneer u gebruik moet maken van een blaassonde, dan hoeft dit geen beperking te betekenen in uw bewegingsvrijheid en sociaal leven. Wij begeleiden u in het omgaan met een blaassonde en kunnen instaan voor het periodiek vervangen van de blaassonde. Wij kunnen u ook helpen met de juiste materialen.

Sondevoeding

Wanneer u niet in staat bent om voldoende voeding via de mond tot u te nemen, dan kan het gebeuren dat artsen er voor kiezen om een (tijdelijke) PEG-sonde te plaatsen. Dit is een sonde die doorheen de buikwand rechtstreeks in de maag geplaatst wordt. Via deze weg wordt dan dagelijks vloeibare voeding toegedient. Wij kunnen u begeleiden in deze nieuwe manier van leven en instaan voor de verzorging en het tijdig bestellen van de nodige materialen en voeding.

Poortkatheters (Port-a-Cath)

Indien men door een ziekte of aandoening regelmatig medicatie via intraveneuze weg moet toegediend krijgen, dan wordt meestal een poortkatheter geplaatst. Dit om te voorkomen dat men telkens opnieuw in de armen moet prikken. Een poortkatheter dient regelmatig de juiste verzorging te krijgen. Bij niet regelmatig gebruik moet deze ‘gespoeld’ worden. Dit om te voorkomen dat er zich verstoppingen voordoen. U kan bij De Levensboom terecht voor het aan huis verzorgen én spoelen van de poortkatheter. Indien u geen andere zorgen nodig hebt, verwittigen wij u tijdig wanneer de poortkatheter moet gespoeld worden

Infuuspompen (pijnpomp)

In bepaalde situatie’s (bv. postoperatief of bij palliatieve zorgen) kan de (huis)arts beslissen om een ‘pijnpomp’ te plaatsen. Via deze weg kan snel en efficiënt een pijnbehandeling gestart worden. U kan bij De Levensboom terecht voor zorg en opvolging van deze pijnpomp. Doordat wij zelf beschikken over een spuitaandrijver kan een pijnbehandeling snel opgestart worden.

Thuisdialyse

Wanneer u gebruik moet maken van nierdialyse, dan kan dit onder bepaalde voorwaarden thuis gebeuren. Zo moet u niet om de haverklap naar het ziekenhuis en weegt de belasting van een dialyse veel minder zwaar. Wanneer thuisdialyse voor u een optie is dan kan u bij De Levensboom terecht voor begeleiding en zorg wat betreft uw thuisdialyse. Wij doen dit steeds in nauw overleg met uw arts en begeleidend team in het ziekenhuis.

Medicatiebeheer

Ziet u door het bos de bomen niet meer bij het nemen van uw medicatie?

Het geven van de juiste medicatie op de juiste wijze en tijdstip is cruciaal. Wij zetten uw medicatie klaar en helpen u bij de inname.

Palliatieve zorgen

Als verpleegkundige weten wij dat mensen verzorgen in een palliatieve setting zijn specifieke benadering vergt. Hier staan waarden als: de tijd nemen, menselijke zorg, inleving, luisteren, … nog meer centraal.

Wij staan u 24/24 bij om uw levenskwaliteit en comfort te garanderen. Wij staan u en uw familie bij tot het einde op een warme, menselijke manier.

Diabetes

Suikerziekte vergt een goede opvolging en strikte behandeling. Wij meten uw suikerwaarde, dienen de juiste dosis insuline toe en observeren de ziekte.

Dementie/Alzheimer

Wanneer het geheugen u in de steek laat, staan wij u bij tijdens deze complexe ziekte. Wij helpen u tijdens de zorg en kijken hoe we een aangepaste zorg kunnen geven die uw levenskwaliteit optimaal houdt.

Incontinentie

Bij ongewenst urineverlies is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Het juiste opvangmateriaal is essentieel om het dagdagelijkse leven niet te laten bepalen door uw incontinentie.

Laat ons eens over uw zorgen praten

Afspraak maken

Contacteer ons via onderstaande coördinaten. Bij dringende situaties kan de zorg meestal nog dezelfde dag opgestart worden.

Tel.: 0478 – 54 72 52
E-mail: hallo@levensboom.org

Kennismaking

Samen met u bekijken wij welke zorgen er nodig zijn. Wij maken een zorgplan op en brengen de nodige administratie in orde.

Wilt u eerst even aanvoelen of er een klik is met ons? Geen enkel probleem.

Huisbezoek

Op het afgesproken moment gaan wij van start met onze zorg- verlening. Vanaf dat moment kan u zich verwachten aan vriendelijke, warme, stipte en kwaliteitsvolle bezoeken van ons team.

Kostprijs

Voor alle verpleegkundige zorgen binnen de RIZIV nomenclatuur hanteren wij de derdebetalers- regeling en vragen wij geen remgeld. Wij werken samen met alle huisartsen en mutualiteiten.

Niet gevonden wat u zocht?

Bovenstaande opsomming is niet beperkend. U kan voor nog veel meer dingen een beroep doen op onze verpleegkundigen.
Wilt u uw eigen specifieke situatie bespreken en bekijken welke oplossing voor u het meest gepast is? Aarzel niet ons te contacteren.

Zorg nodig?

Meteen zorg nodig? Of wilt u liever eerst een kennismakingsgesprek?
Neem even contact op. In de meeste gevallen kunnen we dezelfde dag nog starten met de zorg.

Onze thuisverpleging is actief in volgende regio’s:

Herk-de-Stad (Herk-centrum, Schakkebroek, Donk, Berbroek, Schulen) – WijerNieuwerkerken -
Hasselt (Stevoort, Kermt, Spalbeek, Godsheide, Runkst, Sint-Lambrechts-Herk, Kuringen)

Woon je buiten deze regio en heb je zorg nodig? Neem even contact op en we kijken samen hoe we ook jou kunnen helpen.