(Zorg)Massage

Een massage is de meest pure vorm van helen.
Als je jezelf stoot ga je automatisch wrijven over de pijnlijke plek.
Wanneer iemand getroost wil worden ga je deze omhelzen en wrijven over schouders, rug, … . Beiden zijn vormen van een massage en tonen aan dat een massage een helende werking kan hebben op lichamelijk en psychologisch/emotioneel vlak. Onder de kruin van De Levensboom werken wij met “zorg”massages. Mensen die vechten tegen of leven met een ziekte, een beperking, dementie of een (tijdelijke) zorgbehoefte kunnen bij ons terecht voor een deugddoende massage op maat van de vrager en op maat van het moment. Wij nodigen jou graag uit om onze (zorg)massages te ontdekken.

Laat je dragen door onze handen!

Een massage laat je vertragen, verdiepen en loslaten. Hierdoor kan een massage bijdragen aan het herstelproces bij ziekte, zowel fysiek als mentaal. Ook wanneer je gewoon eens wil loslaten en alles van je afschudden kan een massage een heilzaam redmiddel zijn.

Een massage bij De Levensboom is geen standaard massage volgens bepaalde technieken en procedures. We nemen steeds weer de tijd om elkaar even te leren kennen. We luisteren naar jouw noden en wensen. Een massage start vanuit bepaalde basisprincipes maar zal al snel evolueren naar een geheel dat gestuurd wordt door het aanvoelen van jouw lichaam en reacties tijdens de massage waardoor wij voornamelijk onze intuïtie zullen volgen. Wij plakken daarom niet graag mysterieuze namen op onze massages maar noemen het gewoon: “jouw massage”.

Heb je bepaalde wensen en wil je tijdens “jouw massage” graag dat we gebruik maken van hot-stones, kruidenstempels, oorkaarsen, … ? Dan horen we dit graag op voorhand.

Tijdens onze massages wordt je lichaam toegedekt met een zachte doek om afkoeling tegen te gaan.
De massage gebeurt echter steeds op een volledig naakt lichaam. Wij masseren elk gebied van jouw lichaam en doen dit met lange, diepe en vloeiende bewegingen. Je wordt letterlijk in één beweging van kop tot teen gemasseerd. Om er voor te zorgen dat jij én wij in de flow van de massage blijven willen we liever niet dat er ondergoed of lingerie in de weg zit. Zo bezorgen wij jou een magische ervaring!

Kennismaking/drempelvrees?

Misschien is het jouw eerste kennismaking met ons? Of een eerste kennismaking met een massage in het algemeen? Wij begrijpen dat er soms een vorm van schroom of vrees kan zijn om over die eerste drempel te stappen. Daarom kan je steeds geheel vrijblijvend om een kennismakingsgesprek vragen. Via Zoom of Teams krijg je een half uurtje de kans om ons online te leren kennen middels een videogesprek. Is een half uurtje niet voldoende? Dan maken we graag meer tijd vrij in een vervolgafspraak. Wij willen graag dat er een wederzijdse klik en vertrouwen is.

ZORGmassage

Vecht je tegen een ziekte, ben je herstellende of draag je de gevolgen van een ingreep? Een zorgmassage is een zachte, helende, dragende en troostende massage voor mensen met kanker, MS, dementie, fybromyalgie of andere aandoeningen. Met 25 jaar ervaring in de (thuis)verpleging weten we ondertussen (bijna) perfect wat iemand kan meemaken eens hij of zij het ziekenhuis verlaat. Ook op deze momenten kan een massage heilzaam zijn. Gewoon al de aanraking tijdens een hoofd-, hand- of voetmassage kan een intens moment van contact zijn waarbij we ook een gesprek kunnen hebben dat jij kan sturen. Voel je een bepaalde schroom om een massage te beleven omdat je een stoma hebt? Misschien heb je een borstamputatie ondergaan? Of draag je incontinentieverbanden? Kortom, als verpleegkundig massagetherapeut met 25 jaar ervaring hebben we alles al gezien en kan je in volle overgave en vertrouwen genieten van onze benadering en weten we met iedere onvoorziene omstandigheid om te gaan.